0

В одолази откриха още две тела на загинали след потъването на луксозната яхта Bayesian край Сицилия, съобщи Reuters като се позова на източник от италинаските спасителни екипи.

Смята се, че труповете са на британския милиардер и технологичен магнат Майк Линч и дъщеря му Хана, писа The Sun. Яхтата, собственост на съпругата на Линч, бе ударена от мощна буря край Палермо на 19 август. 

При потъването на борда са се намирали шестима души, сред които Майк Линч, дъщеря му Хана и директорът на международната банка Morgan Stanley - Джонатан Блумер.

Водолази опитват да отворят потъналата яхта на дълбочина от 50 метра (ВИДЕО)

Според източниците на агенцията едно от намерените тела е на доста тежък човек, но повече подробности не съобщават. Въпреки минималните шансове да открият оцелели спасителите продължиха и в сряда с издирването.

На борда на плавателния съд е имало 22 души, когато недалеч от Палермо, мощна буря удря яхтата. 15 души успяват да се спасят, а близо до мястото на инцидента по-късно е открито тялото на готвача Рекалдо Томас.

БЕДСТВИЕТО В ИТАЛИАНСКИ ВОДИ: Софтуерен милионер сред изчезналите в морето край Сицилия!

УЖАС В МОРЕТО: Торнадо обърна яхта!

При спускане до останките от яхтата на около 50 м дълбочина, водолазите са имали само няколко минути, за да направят оглед. Италианските власти са осигурили и специална техника, с която да се сканира морското дъно и да се направят кадри, от които да се извлече повече информация за инцидента.

Междувременно се разпитват оцелелите, включително капитана и пътниците на яхтата, казват от следствието.

Отделът за разследване на морски произшествия на Великобритания, е изпратил четирима инспектори в Сицилия, за да извършат предварителна оценка на яхтата, плаваща под британски флаг. Те вече са разговаряли с местните власти и с екипажите на службите за спешна помощ, за да установят дали е необходимо да започнат свое собствено разследване, писа boulevardbulgaria.bg.