0

И звънредна реч, с която Dжо Байдън да се оттегли от президентските избори е била съставена от един от основните донори на Демократическата партия, пише Daily Beast, като изданието твърди, че има копие от подготвяното изказване.

СЛЕД ПОКУШЕНИЕТО НАД ТРЪМП: Психар пращал смъртни заплахи на Байдън

Речта е била изготвена, докато висши лидери на Демократическата партия молят изпадналия в затруднение президент да напусне надпреварата, след като последните социологически проучвания дават победата на Тръмп. В същото време Байдън продължава да дава интервюта, в които прави гафове и се държи неадекватно.

Кризата, погълнала демократическата партия, за кратко изчезна от светлината на прожекторите след опита за убийство на Доналд Тръмп, но се върна към живот в сряда, след като в бърза последователност представителят на Калифорния Адам Шиф призова Байдън да напусне, а президентът беше диагностициран с COVID-19.

Сега The Daily Beast разкрива, че „основен донор от Западното крайбрежие“ е изготвил няколко опорни точки за речта, която Байдън може да произнесе пред партията и нацията, докато се оттегля.

Ключовите му точки биха накарали Байдън да каже:

• Най-важното нещо в момента е да спасим душата на Америка;

• Нашата демокрация е в опасност;

• Тези избори трябва да бъдат спечелени;

• За да успеем, ще се нуждаем от доверието на американския народ;

• Вярвах – и все още вярвам – че мога да свърша работата;

• Но стана ясно, че мнозинството от американците искат по-млад човек за работата

• Затова реших да се оттегля и да оставя кандидат от следващо поколение да се кандидатира за президент от Демократическата партия.

Черновата все още не е стигнала до екипа на Байдън, но е в обращение сред демократите.

Daily Beast съобщава също, че Нанси Пелоси, която е една от най-влиятелните фигури в Демократическата партия, също е дала съгласието си Байдън да бъде сменен с друг кандидат.