0

К омпанията на Илон Мъск Neuralink е провела ужасяващи тестове върху маймуни, за да усъвършенста мозъчния чип, който учените имплантираха в главата на човек.

БЪДЕЩЕТО Е ТУК: Илон Мъск имплантира чип в мозъка на човек!

Експертите от Neuralink за пробивали дупки в главите на животните и са ги запълвали с лепило, разкрива Daily Mail. Документите, публикувани от Университета на Дейвис, Калифорния, който си партнира с Neuralink в тестове в продължение на три години от 2017 до 2020 г., показват, че маймуните са имали операции на черепите си до 10 пъти, преди да бъдат освободени от мъките. Докладите за смъртни случаи разкриват, че на маймуните са били ампутирани части от крайниците и са умирали след многократно повръщане и на диария.

Като цяло от Neuralink са убили най-малко 1500 животни, включително овце и прасета, в опитите си да направят чип, който ще позволи на хората да управляват електронни устройства с ума си. Документите са получени от лекарския комитет за отговорна медицина. Оттам заявиха, че маймуните са претърпели „изключително страдание“ по време на „систематично пренебрежение“ към живота им.

Лекарите също така заключват, е човечеството трябва да гледа по-скоро скептично на твърденията на Мъск, че имплантирания в човешки мозък чип, наистина ще постигне обещаните успехи.