0

Р уски медии разпространиха информацията, че правителствен самолет, използван от президента Владимир Путин, е излетял от московското летище „Внуково” в 14:16 ч. местно време за Санкт Петербург и след това е изчезнал от радарите.

Очевидно пилотите са спрели да предават данни, когато самолетът "Илюшин" се е намирал южно от руския град Твер. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отрече президентът да е напуснал столицата и заяви, че държавният глава работи в кабинета си.

РУСИЯ ПРЕД ПРЕВРАТ? Бойците на "Вагнер" настъпват към Москва, свалиха военен хеликоптер

По-късно агенция ТАСС опроверга слуховете, като написа, че „най-високопоставените лидери на Русия остават в столичния регион, на работните си места”. По думите на Песков Путин вече е разговарял по телефона с президентите на Беларус Александър Лукашенко, на Узбекистан Шавкат Мирзийоев и на Казахстан Касим-Жомарт Токаев и ги е информирал за ситуацията. Руският държавен глава е разговарял по телефона и с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който според пресслужбата на Кремъл е изразил пълна подкрепа за действията на руското ръководство.

МЕТЕЖЪТ В РУСИЯ: Силите на "Вагнер" напредват към Москва без съпротива