0

42-годишният швед Пер Сундстрьом сложи в малкия си джоб дори познатия ни добре от ТВ екрана като бияч номер 1 Чък Норис, като се пребори с мечка, която го нападна, а след това яде от месото й вече шест месеца, пише Bild.

Стръвницата, която в крайна сметка била консервирана в буркани, нападнала мъжа през август миналата година край шведския град Юсдал. Звярът разкъсал на парчета лицето на мъжа. Пер вече се бил простил с живота, но тогава на помощ му се притекъл 14-годишният му син Евърт. 

Пер и Евдърт заедно успяха да се справят с мечката. Пар нанесе смъртоносна рана на животното. След това мечката била нарязана на пължоли, а месото замразено.

„Консервирах месото, то е тъмно, с груби влакна и изисква много подправки. Пълненето на тако с месо от мечката, която ме ухапа по лицето, беше в моите очи най-доброто отмъщение“, каза мъжът в интервю за местното издание Aftonbladet. 

Мъжът също приготви от звяра гулаш, кебап и четбулар - традиционни шведски кюфтета. В същото време той все още страда от тежка травма на лицето - по време на битката звярът разкъса носа и бузата му, оставяйки му огромен ужасен белег. Мъжът е претърпял редица операции, а следващото лято лекарите ще се опитат да възстановят носа му.