0

Р уският президент Владимир Путин беше оставен от турския си колега Реджеп Тайип Ердоган да чака и да се върти неловко в продължение на 50 секунди преди началото на преговорите в Техеран, съобщава "Ройтерс".

В Иран се проведе първата среща на руският президент с лидер на страна от НАТО, откакто руската армия нахлу в Украйна в края на февруари.

Видео, разпространено от турското президентство, показва Путин, застанал прав и със сключени ръце пред стола си и знамената на двете държави. Докато е заставен да чака турския си колега, той е хванат как пристъпва от крак на крак, а устните му потръпват.

"Здравей, как си, добре?", поздравява го при пристигането си Ердоган, след което двамата се усмихват един на друг и си стискат ръцете.

Конфузната за руския лидер ситуация накара турските медии да направят паралели със самия Путин, който в миналото е поставял в същото положение Ердоган и други световни лидери.

Беше припомнена срещата между Путин и Ердоган в Москва през 2020 г., когато турският президент беше оставен да чака руския си колега около две минути, преди в крайна сметка Путин да се появи.

Турският уебсайт T24 запита в свое заглавие: "Беше ли това отмъщение?".