0

М нозина си мислят, че единственото изискване на модната индустрия към манекенките е да поддържат перфектна форма. Но животът им не е толкова лесен колкото изглежда.

Моделки разкриха на какви кошмарни мъки се подлагат в името на професията си

Тоалетната - забранена

Моделите не могат да ходят до тоалетна, когато са на кастинг. Подборът за дефилетата на различни марки са изключително стресиращи. Момичетата са много конкурентно настроени една към друга. Затова, ако някоя от тях напусне мястото си на опашката, за да отиде до тоалетна, ще бъде принудена да застане най-отзад на редицата след връщането си.

Моделът Виктория Кейн, която е участвала в различни рекламни кампании за известни марки за красота, разкрива, че момичетата не могат да ползват тоалетна, дори и да са в менструация. Виктория признава, че когато е в този период от месеца винаги се облича в черно, за да прикрие евентуално протичане. Факт е, че не можеш да отидеш до тоалетната, защото в противен случай ще загубиш мястото си.

Без бельо

Докато дефилират не носят бельо. Причината за това е ясна. Очертанията на бикините под прилепнали дрехи не изглеждат добре и могат да развалят цялата визия. Понякога обаче се допуска носенето на прашки. Освен това липсата на бельо спестява време за преобличане зад кулисите.

Връзчица на тампон

От тях се изисква по време на менструацията им да използват само тампони, като дори се налага да отрязват или да скриват връзчицата, тъй като е възможно, да се забележи от публиката по време на дефилето.

Двойнозалепваща лепенка

Използват двойнозалепваща лепенка за прикрепяне на дрехите към кожата си. Когато дефилират по бельо, моделите използват лепенките, за да задържат чашките на сутиена на място. Въобще двойнозалепващото тиксо за текстил влиза често в употреба за всякакви модни поводи. Освен това се ползват и подплънки за „повече обем на бюста”.

Течности

Моделите не пият течности 12 часа преди дефиле. Когато позират по бельо или в прилепнал тоалет подуто коремче не е особено приятна гледка. Затова някои супермодели спират да приемат твърда храна 9 дни преди дефилето, а 12 часа преди шоуто спират и водата. Това е част от подготовката преди ревюта и на Адриана Лима.

Преяждане

След дефиле манекенките отпускат края и преяждат с всякакви вкусотийки, тъй като са се ограничавали в продължение на дни преди важно ревю. След дни на стриктна диета и ограничения – краят на шоуто значи време за пиршество. А какво по-вкусно от парче пица, което не си помирисвал с дни.

Капки за очи за по-свеж поглед

Моделите използват капки за очи, за да си придадат измамно свеж вид. Графикът на манекенките е изключително натоварен и те често не успяват да си вземат необходимото време сън. За целта капките за очи са често използван продукт, с който да освежат погледа.

Татуировки

Татуировките не са желателни, но не са и изцяло забранени. В модния бизнес рисунките по кожата не са особено препоръчителни, но има марки, които предпочитат да наемат манекенки с изрисувани тела. Но все пак татуировките трябва да са малки и на скрити места. Например Кая Гербер, Жизел Бюндхен, Адриана Лима и Шанел Иман имат татуировки, но вероятно никога не сте ги забелязали.

Няма отърване от пърхота

Моделите страдат от раздразнен скалп, водещ до пърхот, много по-често от останалите хора. Причина за това са огромният брой стилизиращи продукти, които ползват фризьорите по време на дефилетата. Може би това е и причината, поради която някои модели предпочитат да мият косата си по-рядко, когато имат възможност. Кайли Дженър, Никола Пелц и Джиджи Хадид например предпочитат да издържат няколко дни без измиване, за да помогнат на скалпа и косата си да се възстановят малко.

Залагат на подплънки

За да изглеждат с пищни форми моделите често залагат на подплънки. Обикновено моделите поддържат много ниско тегло и това не им позволява да имат сочно дупе или голям бюст затова на помощ идват подплънките, които се разполагат стратегически на желаните место.

Балансирана диета

Разпространен е митът, че по-пищните моделите не спазват диети и си позволяват да похапват каквото си поискат. В действителност нещата при тях са дори по-трудни, отколкото за при по-слабите манекенки. Закръглените модели трябва да поддържат подходяща форма, без да си позволяват да затлъстяват. Ето защо те трябва да спазват добре балансирана диета.

* Източник: brightside.me