0

А гент на Сикрет Сървис е отзован от България след "свада в извънработно време с хотелски персонал", съобщава говорител на агенцията, цитиран от ABC.

Скандалът избухнал в столичен хотел, докато бившият американски президент Бил Клинтън беше на посещение в София за своята Глобална инициатива. 42-ият президент на САЩ изнесе публична лекция пред студенти на тема "Корпоративно социално влияние върху бъдещите поколения" в зала 6 на Националния дворец на културата (НДК) на 11 май. 

„На 10 май офицер от Сикрет Сървис, със защитни функции, по време на задгранично пътуване до София, България, е отзован обратно в Съединените щати след кавга извън службата с персонала на хотела“, обяви говорителят. 

Втори служител, който е станал свидетел на екшъна, също е отзован. Двамата агенти са отстранени преди старта на вътрешно разследване на инцидента от Службата за професионална отговорност. 

Всички служители на тайните служби, участвали в инцидента, са пуснати в отпуск и допускът им до сайтовете, съоръженията и компютърните системи на Сикрет Сървис са спрени до изясняване на цялата фактология по случая.