0

П ътнически самолет, изпълнявал полет от Австралия за Малайзия, се върна в Сидни заради буйстващ пасажер, който бе арестуван, предаде Асошиейтед прес.

Извънредната ситуация доведе до отменянето или забавянето на десетки вътрешни полети на най-натовареното австралийско летище. Международни полети не са били засегнати.

Полет MH122 на Малайзийските авиолинии излетял от летище Сидни със 199 пътници и 12 души екипаж на борда на осемчасов полет до Куала Лумпур. Той обаче се върна повече от три часа по-късно заради "буйстващ пътник", съобщи авиокомпанията.

"В интерес на безопасността командирът на полета взе решение да се върне в Сидни", се казва в изявлението.

"Найн нюз" съобщи, че пътник, държащ раница на борда на Еърбъс A330, е заплашил да "взриви самолета". Екипажът е проверил раницата и не е открил експлозиви, се казва в съобщението. 

45-годишен мъж е бил арестуван, а останалите пътници са получили разрешение да напуснат самолета около три часа след кацането му, съобщи полицията. Очаква се по-късно днес на мъжа, чиято самоличност не бе разкрита, да бъде повдигнато обвинение.

Авиокомпанията съобщи, че пътниците, които са били на борда на върналия се самолет, ще бъдат прехвърлени на следващите свободни полети.