0

К олумбийски съд призова за лов на хипопотами, въведени в страната през 80-те години от убития по-късно наркобос Пабло Ескобар.

БИЯТ МУ ХИКСА: Колумбия заличава всичко, свързано с Пабло Ескобар!

Административният съд определи тримесечен срок за Министерството на околната среда да издаде "наредба, която предвижда мерки за изкореняването на вида", който засяга "екологичния баланс" на района.

ДА НЕ СИ ИМ НА ПЪТЯ: „Кокаиновите хипопотами“ на Ескобар ръфат деца!

В родината си в Африка животните убиват хора повече от всяко друго животно, но в Колумбия хипопотамите са станали любими членове на местната общност и туристическа атракция. Те също създават все по-големи проблеми за местната общност близо до старото ранчо на Ескобар в щата Антиокия и експертите се притесняват, че скоро проблемите може да се превърнат в смъртоносни.

След смъртта на Ескобар, хипопотами от неговия частен зоопарк се отправиха към природата, в район с изобилна растителност и където няма хищници. Сега около 166 от двутонните зверове, които се скитат на свобода. Съобщава се за нападения срещу рибари на река Магдалена и експертите твърдят, че популациите на морски крави могат да бъдат застрашени - въпреки че активисти за правата на животните и работници в туризма се противопоставят на лова на хипопотами.

Съдът уточни, че мерките за премахване на хипопотамите трябва да включват "контролиран лов и стерилизация". Министерството на околната среда вече обяви миналата година планове за стерилизация на част от популацията, докато друга чат е умъртвявана като част от усилията за ограничаване на нарастващия брой хипопотами. Стерилизациите са протичали бавно, като не е имало случаи на евтаназия. Плановете за преместване на животните в Мексико, Индия или Филипините също се провалиха.

*Източник: БГНЕС