0

Е дна от любимите дестинации за пазаруване на българите извън страната е напът да бъде засенчена. Забравете за Одрин, от понеделник в Гърция свалят цените на великденските стоки. Намаленията засягат детските играчки и облекла, както и козунаците.

С колко поскъпва почивката ни за Великден?

Министерството на развитието постигна споразумение с производители и търговци на великденски стоки за намаление на цените. Акцентът е върху подаръците за децата, включени с "кошницата на кръстника". Детски играчки, училищни пособия, детски дрехи и великденски сладкиши ще се продават на намалени цени, за да получат децата традиционните подаръци от кръстника, съобщава Флагман.

ПЯСЪК В ГАЩИТЕ: Гръцки плажове остават без шезлонги и чадъри!

От понеделник влиза в сила също намалението на хранителните стоки за великденската трапеза. Министърът на развитието Скрекас заяви, че при тази регулация на цената агнешкото месо може да поевтинее до 10 евро за килограм, а в момента е на цена до 15 евро.

СТЯГАМЕ КУФАРИТЕ: 1 млн. на път за Великден

Търговците на рибни деликатеси, които са изключително търсени в периода на постите, увеличиха значително цените. От съюза на потребителите съобщават, че изключително скъпи са плодове и зеленчуци.

В същото време финансови екипи проверяват търговските магазини за качество и цени на стоките. За седмица няколко търговски вериги са глобени с 1,5 милиона евро за фиктивни намаления и много високи цени на стоки от първа необходимост, съобщи министър Скрекас.