0

Б ългарин причини фатален инцидент в град Мондрагоне в италианската провинция Казерта, при който загина възрастен мъж на 73 години, който пътувал с мотопед в райна. След като ударил пенсионера, управлявайки претоварен микробус, нашенецът си плюл на петите и избягал от местопрестъплението. 

Карабинерите тръгват по следите му, след като той е обявен за издирване. Разследващите установили, че българинът е управлявал моторното превозно средство без да притежава шофьорска книжка и задължителна застраховка, съобщава местният сайт fanpage.it. 

След катастрофата възрастният мъж е откаран в болницата Сан Роко“ в Сеса Аурунка, където медици се борят за живота му. Въпреки бързите реанимационни действия на лекарите, мъжът загива. 

Карабинерите засекли автомобила на българина на кръгово кръстовище в  кв. "Домитиана” на 8 километра от мястото на инцидента, като заедно с него пътували още трима нашенци. Шофьорът е помолен да спре, но когато това се случва, той побягва. Карабинерите тръгват след него и успяват да го заловят.