0

М ъж потърси лекарска помощ заради агонизираща болка в правото черво. Лекари във виетнамска болница в Ханой останали изумени от причината за страданието на 31-годишният индиец. Те видели на рентген 66-сантиметрова змиорка, опитваща да пробие храносмилателния му тракт.

Когато медиците решили да извадят със сонда хищната риба през ануса на индиеца попаднали на още една стряскаща „находка“ - голям зелен лимон, съобщава Daily Mail.

Хирурзите взели решение да разрежат стомаха на мъжа, за да отстранят змиорката, докато лимонът бил изваден през ануса на пациента.

Заместник-директорът на болницата сподели, че в отделението по хирургия са вадели от ректуми на пациенти  какво ли не – от стъклени бутилки до секс играчки. Но това е първият път, когато се наложило да отстранят живо животно.

Д-р Хю предупреди: „Змиорките са животни, които могат да оцелеят в анаеробни условия за дълго време и могат да пробият храносмилателния тракт.

„Хората абсолютно не трябва да вкарват животни през ануса си, за да създадат силно усещане, тъй като последствията могат да бъдат тежки“.

Експертите казват, че докато са влажни и не са изложени на пряка слънчева светлина, змиорките могат да оцелеят много дни извън водата.

Обезпокоителното е, че не за първи път хирурзи трябва да вадят змиорка от вътрешностите на човек. През март тази година 34-годишен мъж от северната част на Виетнам беше приет в болница със силни коремни спазми. Лекарите открили 30-сантиметрова змиорка от корема му, причинила множество чревни перфорации.