0

З аключеният в барселонския затвор „Брианс 2“ от януари насам бразилски футболист Дани Алвес прости на жената, която го обвини в сексуално насилие в бар в каталунската столица. 

Той разговаря дълго в чата с журналистката от „Ла Вангуардия“ Майка Наваро. И за пореден път увери, че обвиненията към него са изфабрикувани, и че е невинен.

„Може би някой й е дал лош съвет. Че тя се е почувствала зле, след като го е направила, че е направил крачка напред и че вече не знае как да излезе от кашата, в която се е забъркал и в която ме е забъркала мен. 


Апелирам към нейната съвест. Не е имало нито една нощ, в която да не съм спал спокойно. Нито една нощ. Съвестта ми е чиста. Никога не съм наранявал умишлено никого. Не знам дали тя има чиста съвест, дали спи добре нощем. Но аз й прощавам!"

Играчът каза, че желанието му с интервюто е да се извини на съпругата си Хоана Санс.

„Единственият човек, на когото трябва да се извиня, е жена ми Хоана Санс. Жената, за която се ожених преди осем години, за която все още съм женен и се надявам да живея с нея цял живот. Вече лично съм я молил за прошка тук, в затвора, но трябва да го направя публично, защото историята е публична, обидата е публична и тя заслужава тези публични извинения. За нея тези дни са много тежки“, започна Алвес.

„Оценявам всичко, което прави за мен. Ролята й не е лесна. Обичам я и този път в затвора съм мислил много за нашия брак. Сигурен съм, че не съм сгрешил, като избрах Хоана за своя съпруга. Въпреки че може би тя сбърка с мен“, добавя той.