0

Ж ители на град в Япония бяха предупредени да внимават за котка, за която се смята, че е скочила във вана с токсични химикали. След това животното е избягало.

Властите в град Фукуяма, южна Япония, заявиха, че хората, че трябва да стоят далеч от животното, което за последен път е видяно на охранителни кадри да напуска в неделя фабрика, работеща с опасни химически вещества.

УЖАСЯВАЩО: Травестит уби непознат на улицата, по-късно сложи котката си в блендер!

Работник открил следи от котешки лапи в понеделник, излизащи от 3-метрова вана с шествалентен хром - химикал, който причинява рак и може да доведе до обриви и възпаления при докосване или вдишване, предупредиха властите.

Не е ясно дали котката е все още жива, заяви служител на кметството на Фукуяма.

Според Акихиро Кобаяши, управител на фабриката работници са открили разкъсано покривалото, покриващо химическата вана. По нея е имало следи от дране от котката.

НЕВЕРОЯТНО, НО ФАКТ: Домашна котка спаси куче от койоти!

Жителите на Фукуяма се призовават да не докосват никакви улични котки, особено, ако те им изглеждат "необичайно".

„Инцидентът за нас е аларма за необходимостта да предприемем мерки, за да попречим на дребни животни да се промъкват в производствените ни бази. Това е нещо, с което не сме се сблъсквали никога и не сме предполагали, че може да се окаже проблем“, добавиха от компанията.