0

С ватбена треска в Йордания! Престолонаследникът принц Хюсеин ще се ожени за своята избраница архитектката Раджва Алсейф. Тържествената церемония ще се състои тази вечер в двореца Захран в столицата Аман пред 140 гости, включително принца и принцесата на Уелс.

След церемонията кралското семейство на Йордания ще бъде домакин на пищен прием в двореца Ал Хусейния, на който ще присъстват повече от 1 700 души.

28-годишният Хюсеин обяви годежа си с 29-годишната Раджва миналия август. Тогава той поиска ръката на булката в дома на нейните родители в Риад, Саудитска Арабия. На фона на този приказен сюжет обаче се прокрадват слухове, че бракът на Хюсеи и Раджва е уговорен. Мнозина са на мнение, че венчавката между престолонаследника на Йордания и щерката на известен саудитски бизнесмен е просто сделка с дипломатически и политически привкус.

РАДОСТ И СЪЛЗИ: Крал Абдула и кралица Рания вдигат тежка сватба. Престолонаследникът на Йордания взима за булка архитектка (СНИМКИ+ВИДЕО) 

Настоящият йордански принц ще стане крал след десетилетие или две, така че съюзът на йорданските кралски особи със саудитска синя кръв може да предвещава добро за Йордания и да даде нов тласък на двустранните отношения на Аман с Рияд. 

Гости на тържественото събитие ще са кралски особи от Европа и света, като се започне от бившия крал на Испания Хуан Карлос със съпругата му София, които преди години избраха да посетят Йордания за своя меден месец. Хуан Карлос има специална връзка със страната като близък приятел на баща на настоящия монарх крал Абдула - Хюсеин II. Ще присъстват също холандският крал Вилем-Александър със съпругата си Максима от Холандия.

ПИЩНА СВАТБА: Кралица Рания и крал Абдула II омъжиха първородната си дъщеря за фрашкан с пари финансист (СНИМКИ)

Междувременно принцът и принцесата на Уелс бяха забелязани в луксозен хотел в столицата Аман. Кейт Мидълтън, която има топли отношения с Рания – кралицата на Йордания, блесна в костюм за 2 000 британски лири на Alexander McQueen.

САЩ пък ще бъдат представлявани от първата дама Джил Байдън.