1

В новата документална поредица на Netflix, посветена на Меган и Хари, те споделят как са се запознали- това се случило в Инстаграм. 

"Преглеждах новините и видях снимка на Меган с далечен познат, на която си бяха направили Snapchat", разкри Хари в първия епизод от сериала, озаглавен "Хари и Меган", чиято премиерата беше в четвъртък.

След това Хари разкри, че Меган си била сложила кучешко лице върху своето на снимката. "Помислих си "Кой е това?!", казва Хари.

Меган допълни, че неназованият приятел след това й е казал, че "Принц Хаз" е питал за нея и е предложил да се срещнат. "Попитах кой е той", разкрива с усмивка Меган и споделя, че е пожелала да разгледа профила му. 

Тя се очаровала от снимките, които публикувал, казва, че за нея това е барометър, а те разкривали хубави места в Африка. И така си разменили телефоните. По това време Меган правела планове да направи обиколка из Европа, сама.  

На първата среща Хари закъснял, защото попаднал в задръстване и бил много притеснен. Тя естествено се чудела какво става и мислела, че от "онези типове с голямо его и няма да участва в това". "Бях се паникьосал, потях се", разправя Хари. Накрая като го видял потен и притеснен, тя разбрала, че не се шегува и това ѝ се сторило очарователно. 

Хари и Меган разказаха как са избягали заедно в Ботсвана през 2016 г., след като са се срещали само два пъти преди това. Живели в палатка 5 дни. После се качили на кораб и обиколили Ботсвана, която е скъпа за Хари, тъй като дълги години работи по опазването на природата там. "Беше ми важно да споделя това пътешествие с Мег. Неусетно се хванахме за ръце, целунахме се и това изглеждаше напълно нормално и естествено", спомня си Хари. 

"И двамата можехме да бъдем напълно себе си", добави Меган за живота в "храстите".

"Нямаше мобилни телефони, нямаше огледало. За щастие, наистина се харесахме", твърди тя. 

След пътуването си до Африка Меган и Хари продължиха романса си в Лондон и Торонто, като Хари следваше стриктното двуседмично правило на новата си приятелка, че трябва да се виждат поне веднъж на всеки 14 дни.

"Първите няколко месеца, никой не знаеше. Беше много по-разумно тя да дойде при мен в двореца в Кенсингтън. След това можехме да скочим в колата и да се отправим към Уиндзор и да се разходим из Фрогмор и да направим всички тези неща заедно, за да можем да се опознаем, без папараците да са по петите ни", каза той.

За годежа Хари разказва, че първо е трябвало да поиска разрешение от баба си, а после е подготвил терен за романтична вечеря. Не знаел какво ще отговори Меган на предложението му за брак, но се шегува, че тя така и така довела кучето си Гай, бийгъл, който осиновила през 2015 година и "имал него за заложник". Отворил шампанско, което изненадало Меган и тя му подхвърлила: "Ама ти не пиеш, какъв е повода?", докато мажела пилето с масло за вечерята. После я завел в северната градина, където греели 15 електрически свещи, паднал на колене с пръстена, а тя казала: "Да".

"Тя пожертва всичко, свободата, която имаше, за да се присъедини към мен в моя свят", каза Хари. "Скоро след това в крайна сметка и аз пожертвах всичко, за да се присъединя към нея в нейния свят", продължи той относно решението им от януари 2020 г. да се оттеглят от кралските задължения и да започнат нов живот в Монтесито.