0

С евернокорейският лидер Ким Чен Ун подготвя сестра си и дъщеря си, която е на девет години, да заемат поста му в случай, че нещо се случи с него, твърди в. „Sun”.

Според експерти 40-годишният Ким повече от всякога се опитва да консолидира семейството си, защото опасността от преждевременна смърт или принудително оттегляне става все по-голяма. Пред последните месеци диктаторът многократно беше заснет в присъствието на дъщеря си, която преди това усилено пазеше от света.

Другият основен претендент за поста на Ким и сестра му Ким Йо Джонг, която е една от водещите фигури в севернокорейската политика. Тя е основен довереник на брат си и според експертът Майкъл Мадън „Ако Ким Чен Ун бъде свален или почине, вероятно ще видим нея на неговото място".

Здравето на Ким Чен Ун е постоянен обект на слухове. Още от ранна възраст той се бори с наднормено тегло. „Добре известно е, че Ким страда от лошо здраве. Неговата драматична загуба на тегло през 2020-2021 г. не беше само от здравословна гледна точка, но и да покаже на народа, че и той като тях няма какво да яде.