0

Н аши сънародници разказаха за ужаса от мощното земетресение и ужасяващия афтършок часове по-късно в съседна Турция, предаде NOVA..

Ибрахим и семейството му са в колата - близо до голяма поляна, далеч от сгради. Прекарали са нощта там и се страхуват да се върнат в дома си.

„Сутринта в 4:17 ч. започнахме да се люлеем, продължи около минута и половина. Голямо земетресение. Намираме се на една поляна. На обяд стана второ земетресение и още няколко апартамента се събориха. Страхуваме се да влезем”, разказа той.

Целият град Адана, който е на около 180 км от епицентъра, е навън, показва ни Ибрахим. „Хората са на улицата. Влизат вътре, за да вземат по нещо от дома си или до тоалетната. После пак излизат. Колите са пълни с деца, защото е студено”, добави мъжът.

Земетресението е усетено силно и в Измир. „Гардеробът започна да се клати и така разбрах. Положението е много трагично, просто ми се насълзяват очите, докато гледам. Ние сме свикнали на земетресения, но такива големи не сме виждали”, посочи Сабри.

Трусът стряска и жителите в Ливан, разказва посланикът ни в Бейрут. „Започнаха да скърцат врати, от закачалките да падат шапки, мебелите скърцаха сериозно, клатеха се полюлеи. През нощта хората се качиха по колите. Страхуват се къщите да не паднат върху главите им. Няма данни за разрушения и пострадали българи”, каза Боян Белев.

Не е имало предварителни индикации за силния трус, казват сеизмолозите ни. Те допускат земетресението да е усетено и у нас.

Българин в неизвестност след земетресенията в Турция.

Извадиха 5-годишно дете, седяло затрупано 7 часа под руините (СНИМКИ+ВИДЕО)

КАКВО СЕ СЛУЧВА?! Трус стресна Кърджали след КОШМАРА в съседна Турция!