0

С тана ясно кога ще бъде изпратен в последния му път Ален Делон – култовата френска кинозвезда, отишла си от живота на 18 август.

 Церемонията по погребението ще се състои в събота, 24 август, съобщава католическият свещеник, който ще отслужи службата, предава АФП.

Жан-Мишел Ди Фалко, бивш епископ в югоизточния град Гап, заяви, че приживе актьорът го е помолил да отслужи погребалната служба. Той не посочи нито място, нито час на церемонията, но френските новинарски канали CNews и BFMTV съобщиха, че тя ще се състои в 17 ч. в Души - село в Централна Франция, където Делон е имал имот, ограден с високи стени, и където е прекарал последните си години.

Стана ясно къде ще бъде погребан Ален Делон!

Както стана вече ясно, Делон е заявил, че не желае национално възпоменателно събитие, а по-скоро погребение в имота му. Такава церемония обаче изисква специално разрешение от местните власти, което не е ясно дали е било дадено. 

В ПОСЛЕДНИЯ СИ ЧАС: Делон събра воюващите си деца!

Междувременно стана ясно, че кучето на Ален Делон - Лубо е пощадено от умъртвяване, тъй като скърбящите деца на френската звезда отхвърлят желанието му любимата 10-годишна белгийска овчарка да бъде убита и погребана до него. Решението им е подкрепено и от организации за защита на животните, според които не  е редно да се умъртвява здраво животно.

Франция отдаде почит на Делон, една от най-големите звезди на страната. Той беше една от последните живи легенди на златната ера на френското кино през 60-те години на миналия век.

Макар да има легиони от почитатели по целия свят, личният му живот и политическите му възгледи разделят мненията. Връзките на Делон с жени предизвикват спорове. Синовете му го обвиняват в домашно насилие, което актьорът отрича, но признава, че е удрял жени по време на кавги, припомня NOVA.

Жените в сърцето на Ален Делон! (СНИМКИ)

Последните си години Ален Делон изживя до голяма степен като отшелник, въпреки че личният му живот не спираше да бъде в заглавията на вестниците. През 2023 г. трите му деца подават жалба срещу съжителстващата с него асистентка Хироми Ролин, обвинявайки я в тормоз и заплашително поведение.

СЕМЕЙНА ДРАМА! Ален Делон живее в тормоз

Пороците на патриарха на филмовото изкуство Ален Делон!

Братята и сестрите продължиха да водят публична битка в медиите и съдилищата, спорейки за здравословното му състояние, което се влоши след инсулт през 2019 г.