0

Т ържествата по случай коронацията на крал Чарлз Трети продължават през неделната вечер на 7-и май със звезден концерт в замъка Уиндзор, съобщава ДПА.

Крал Чарлз Трети и кралица Камила ще се присъединят към около 20 000 представители на обществеността на коронационния концерт, където заедно с други членове на кралското семейство те ще видят изпълнения на „Тейк дет“, Кейти Пери и Лайънъл Ричи.

Певците Пери и Ричи бяха сред звездите на церемонията по коронацията в Уестминстърското абатство в събота. Пери е посланик на Британския азиатски тръст - благотворителна организация, основана от краля по времето, когато той още беше принц на Уелс.

На шоуто в Уиндзор, водено от актьора от „Падингтън“ и „Имението Даунтън“ Хю Боневил, чрез видеопослание ще се появят холивудската звезда Том Круз, актрисата от „Династия“ лейди Джоан Колинс, приключенецът Беър Грилс и певецът сър Том Джоунс.

Поредицата от предварително записани скечове ще разкрие малко известни факти за монарха и ще включва също така сцени с любимата литературна фигура на Мечо Пух - като че ли повтаряйки известния момент, в който Мечо Пух пиеше чай с кралица Елизабет Втора по време на честванията на нейния платинен юбилей.

Ще има и изпълнения на Палома Фейт, Оли Мърс, рок китариста ветеран Стив Уинууд и Никол Шерцингер от „Пусикет долс“.

Ще се изявят и класически изпълнители, сред които Андреа Бочели, уелският бас-баритон сър Брин Тервел и китайският пианист Лан Лан.

Кралският балет, Кралската опера, Кралската шекспирова компания, Кралският музикален колеж и Кралският колеж по изкуствата ще се обединят за първи път, за да създадат уникален спектакъл с участието на звездата от „Сексуално образование“ и „Доктор Кой“ Нкути Гатва и номинираната за наградата „Оливие“ Мей Мак.