0

Т игрица разкъса до смърт мъж пред очите на жена му и двете му деца. Инцидентът се случи в природен резерват в Индия, пише новинарският портал Punekar News.

Уточнява се, че инцидентът е станал на 19 юни в националния парк Джим Корбет в индийския щат Утаракханд. Мъж който обичал дивата природа, отишъл със семейството си на екскурзия до резервата. Противно на съветите на водачите, той се отклонил от туристическата пътека, навлизайки по-дълбоко в джунглата.

Тогава хищната котка нападнала мъжа, като го разкъсала на парчета пред очите на семейството му и останалите от групата. Ескортът незабавно изгонил тигрицата, но вече не било възможно да се помогне на мъжа поради раните, които получил.

Управата на националния парк обясни, че туристът е влязъл в територията на хищника и животното на практика се е защитавало. Властите в резервата оказват помощ на семейството на загиналия. Администрацията на парка обаче отбеляза също, че мъжът е нарушил установените правила и исканията на водачите да се движи само по строго определен маршрут.