0

Л уксозна калифорнийска яхта, пълна с фойерверки и 1000 патрона, е избухнала в огнен ад, преди да потъне в Марина дел Рей във вечерта на 18 септември след луд купон на борда, съобщи New York Post. При инцидента няма пострадали хора.

ВЪРХОВНО БЕЗХАБРИЕ: Летуващи подпалиха курорт с фойерверки!

30-метровата лодка Admiral, с два дизелови двигателя, е била на котва в пристанището, когато избухнала в пламъци, вероятно причинени от изстрелването на стотици фойерверки. Това вдигнало накрак пожарната служба на Лос Анджелис.

Свидетели заснели пламъците, докато фойерверките осветявали гъстия черен дим. 

Усилията за потушаване на пламъците изглеждали успешни отвън, но огънят, плъзнал във вътрешността. Собствениците на съседните яхти се страхували, че пожарът ще подпали техните луксозни лодки.

Когато яхтата започнала да се накланя пожарникарите извели всички хора от дока. Два часа след като се запалила, струващата близо 1 милион долара яхта, потънала около 22:30 часа местно време.

Яхтата Admiral е била построен от Broward Marine през 1986 г., разполагала е с четири каюти и голям апартамент. Можела е да побере 10 гости и трима души екипаж. За последно е продадена през 2018 г. за 985 000 долара.

Преди огненото си унищожение лодката е можела да достигне максимална скорост от 18 възела (33 км/ч).