0

М ножество посетители се стекоха в зоологическа градина в източната китайска провинция Чжъцзян, след като видео на изправена мечка се разпространи онлайн и подбуди предположения, че животното е костюмиран човек, съобщи Ройтерс, позовавайки се на местни китайски медии.

Броят на посетителите в зоопарка в град Ханджоу се увеличи с 30% (до около 20 000 посетители на ден), откакто видеоклип на малайската мечка, наречена Анджела, стана актуална тема в китайските социални мрежи през изминалия уикенд, съобщи изданието „Чао Нюз“.

„След като видяхме видеото в Интернет, взехме високоскоростния влак от Сучжоу, специално за да дойдем да видим мечката“, каза един от посетителите. „Пътувахме снощи през нощта, за да стигнем до тук. Мечките са толкова сладки.“

Видеоматериалът, публикуван миналия четвъртък, показва малайската мечка, която стои на задните си крака и изпъва врата си, докато стои изправена пред очите на посетителите, които я наблюдават отвъд заграждението й.

Изправената Анджела накара някои потребители в онлайн пространството да помислят, че изглежда като човек, облечен в костюм на мечка.

„Ако е фалшива мечка, то заслужава „Оскар“ за технически ефекти“, каза един потребител от китайската социална платформа „Уейбо“.

Зоологическата градина се опита да опровергае слуха в публикации в официалния си акаунт в платформата „УиЧат“ и в интервюта с местни медии, като каза, че Анджела „определено не е човек“, предаде БТА.

„Нашият зоопарк е държавен, така че подобна ситуация няма как да се случи“, каза служител на зоопарка пред местни медии. „Температурата през лятото е близо 40 градуса – ако облечеш кожен костюм, със сигурност не можеш да издържиш повече от няколко минути“, коментират медиите.