0

П резидентът Джо Байдън обяви, че вече не се кандидатира за преизбиране, слагайки край на кандидатурата си за втори мандат в Белия дом, а новината предизвика огромна мъка в Холивуд.

Ариана Гранде, Барбра Стрейзънд, Джейми Лий Къртис и Марк Хамил бяха само някои от холивудските звезди, които останаха разтърсени от решението на Байдън.

Барбра Стрейзънд похвали Байдън за работата му в Белия дом и написа: „Джо Байдън ще остане в историята като човек, постигнал значителни постижения през 4-годишния си мандат. Трябва да сме благодарни за това, че поддържа нашата демокрация“.

Актьорът от "Междузвездни войни" Марк Хамил похвали Байдън за неговия "рекорд от постижения, несравним с никой президент в живота ни". „Той възстанови честността, достойнството и почтеността в офиса след 4 години лъжи, престъпления, скандали и хаос“, написа Хамил в X. „Благодаря ви за вашата служба, г-н президент. Сега наш дълг като патриотични американци е да изберем Демократ, който ще почете и ще продължи вашето наследство".

Шер написа: „В сърцето си съм измъчвана, защото не вярвам, че демократите могат да спечелят изборите в Байдън. Джо, когото обичам, откакто се срещнахме през 2008 г. Участвах в кампанията му“.

Ариана Гранде препубликува съобщението на Байдън, подкрепящо вицепрезидента Камала Харис като кандидат за президент през 2024 г. в Instagram.

Джейми Лий Къртис написа в своите акаунти: „Подкрепям с цялото си сърце Джо Байдън и решението му да се оттегли и да подкрепи безрезервно Камала Харис. Тя е яростен защитник на правата на жените и цветнокожите и нейното послание е НАДЕЖДА и ЕДИНСТВО за Америка във времето на голямо национално разделение".

Актьорът от „Стар Трек“ Джордж Такей написа: „Искам да почета нашия президент Джо Байдън. Той служи на нашата нация чудесно в продължение на десетилетия, той е достоен почтен човек, изключително успешен президент и патриот. Сега нека се обединим зад Камала Харис, за да победи Доналд Тръмп през ноември!".

Байдън сподели решението си да спре предизборната си кампания в социалните режи в неделя и похвали американския народ за обединението в трудни времена.

Байдън посочи Камала Харис за свой фаворит (СНИМКА)