0

М лада майка е обвинена, че е отговорна за смъртта на едномесечната си дъщеря, след като по грешка сложила бебето си във фурната и го изпекла, пише Daily Star.

В петък следобед полицията се отзовала на сигнал за бебе, което не диша. В изявление за вероятна причина се казва, че респондентите са намерили детето с видими изгаряния и е обявено за мъртво на място.

Свидетели казали на полицията, че майката „оставила детето да подремне и случайно го поставила във фурната вместо в креватчето“.Телцето на бебето било намерено само по памперс, след като дрехите му изгорели от високата температура.

Според близки на майката, тя има проблеми с психичното здраве, които може да са изиграли роля в ужасяващия инцидент. Дядото на бебето пък добави, че майката му се е обадила в петък по обяд, за да го уведоми, че "нещо не е наред с бебето" и че "трябва да се върне у дома незабавно". Когато се прибрал той усетил миризмата на дим и намерил бебето мъртво в креватчето му.

Прокурорът на окръг Джаксън Джийн Питърс Бейкър излезе с изявление, в което се казва: „Ние осъзнаваме ужасяващия характер на тази трагедия Вярваме, че наказателната система ще реагира по подходящ начин на тези ужасни обстоятелства“.