0

О т няколко дни насам спешно се търсят общи работници срещу солидно месечно заплащане. Тяхната работа е да копаят по най-бързия начин окопи в Курска област, за да бъде спряно настъплението на украинската армия, която нахлу в Русия за пръв път от началото на войната.

ТЕЖЪК УДАР ЗА РУСИЯ: Украйна взе 100 военнопленници, свали вражески Су-34!

Уебсайтовете за работа в Русия са пълни с обяви за копачи на окопи. Месечното заплащане е между 150 000 и 371 000 рубли на месец, равняващи се на около 3000-6300 лева, съобщава Би Би Си. Работниците трябва да копаят укрепления в граничния район на Курск.

IStock

Дръзката офанзива на Украйна срещу Курск миналата седмица изненада руските военни. Киев вече съобщи, че контролира близо 1000 кв. км от територията на Руската федерация.

ОФЕРТА КЪМ СТОЛИЧАНИ: Биеш се срещу Украйна, взимаш тлъста пачка

Според експерти отговорът на Русия срещу украинската атака е възпрепятстван от объркани командни структури и неопитни войски. Армията на Путин разполага допълнително войници в региона и изгражда укрепления, за да спре настъплението на Украйна.

Кремъл обяви извънредно положение и евакуира 132 000 души от Курск и съседния Белгород.

Сателитни изображения показват, че Русия копае укрепления, включително окопи и противотранспортна защита на около 15 км от най-напредналите позиции на Украйна в Курск.

„Руските сили изглеждат особено загрижени за основните магистрали и вероятно се опитват превантивно да защитят важните наземни комуникационни линии, за да попречат на украинските маневри“, пише американския Институт за изследване на войната.

Според анализатори вероятната цел на Украйна с инвазията е да отклони руските войски от Донецк в Източна Украйна, където се водят ожесточени боеве.

Може също така да се стреми да използва руската територия, която е завладяла, като разменна монета в бъдещи мирни преговори с Русия.