0

П редседателят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин заяви, че е установен маршрутът на взривения камион на Кримския мост.

"Това са България, Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодар, казва Бастрикин, цитиран от руската агенция РИА "Новости". Същото съобщава и агенция ТАСС.

По думите на Бастрикин е установена самоличността на превозвачите. Според него, с помощта на оперативни сътрудници на Федералната служба за сигурност са установени заподозрените от тези, които са могли да подготвят терористичния акт.

Бастрикин уточнява, че врзивът на Кримския мост е подготвен от украинските спецслужби, съобщава още РИА "Новости". А руският президент определи експлозията като терористичен акт. "Няма съмнение, това е акт на тероризъм с цел разрушаване на критично важна гражданска инфраструктура", заяви Путин в официалния канал на Кремъл в Телеграм.

Днес движението по моста бе възстановено, като руският президент нареди за охраната му да се грижи ФСБ. Украйна и досега не е поела официално отговорност за взрива, но властите в Киев го приветстваха.

Припомняме, че цистерна с гориво предизвика взрив на Кримския мост като част от него се срути във водата.