0

П рисъдата на мъж, който се припознава като жена, заснел момичета в дамска тоалетна в Обединеното кралство, възмути писателката на Джоан Роулинг.

Историята разказана от Дж.К.Роулинг е на Къртис Моусън, който е бил забелязан заключен в дамската тоалетна, надвесен над преградата, докато наблюдава какво се случва в съседната кабина. При пристигането на силите на реда Мосун заявил, че се определя като жена. В телефона му обаче разследващите открили множество записи на жени, заснети в тоалетната. 

РУНД ПОРЕДЕН: Дж.К. Роулинг срещу джендърите - този път заради жесток убиец!  Майката на Хари Потър скочи срещу транс изверг, който ще лежи в женски затвор

Моусън е изправен пред правосъдието, след като при претърсване в дома му са открити изображения на деца, класифицирани като екстремно порнографски и видеозапис на полов акт с куче, съобщава The Chronicle Live. Впоследствие той се призна за виновен за сексуално посегателства, воайорство и заснемане на порнографско съдържание, и бе осъден на 25 месеца затвор. 

Авторката на поредицата за Хари Потър осъди Къртис Моусън с поредица от постове в мрежата “Х”: “Това е нещо, което само зли, гадни фанатици твърдят, че никога не се е случвало, но то се случва отново”, написа Роулинг в нета.  

ТАЗИ, КОЯТО НЕ БИВА ДА СЕ НАЗОВАВА: Изчегъртаха Джоан Роулинг от музей на Хари Потър!  Трансексуален уредник не ще авторката заради възгледите й

„Възможно е да искаме транс хората да бъдат в безопасност и щастливи, като същевременно признаваме, че има рискове за жените и момичетата при изкореняването на индивидуалните  пространства за половете. Жените и момичетата са притиснати да да предадат своите трудно спечелени права на група, която представлява доказана опасност за тях", категорична е майката на Хари Потър. 

НЕ ОТСТЪПВА: Авторката на книгите за Хари Потър влиза с кеф в затвора! Джоан Роулинг готова да готви зад решетките, но не и да пере

„Статистиката не лъже. Някои – не всички – транс-идентифицирани мъже са извършили сексуални и насилствени престъпления срещу жени и момичета. Някои мъже-хищници са се възползвали от активизма за полова идентичност, за да претендират за транс-идентификация, която никога не са подкрепяли преди“, продължава тя и заключва. „Твърдението, че жените и момичетата, че трябва да поемат повишен риск за себе си, за да успокоят мъжките чувства, е самото определение на патриархата, срещу който твърдите, че се противопоставяте. Уязвимите жени плащат цената за една модерна заблуда, която има сериозни, последствия от реалния свят".