0

П исателката Джоан Роулинг поднови атаките си срещу политическата коректност и радикалните трансактивисти в туит, който вече обиколи света. Дж.К.Роулинг разбуни духовете с пост, който завършва с думите: “Писна ми от тези глупости! Това не са наши престъпления” (на жените). 

ТАЗИ, КОЯТО НЕ БИВА ДА СЕ НАЗОВАВА: Изчегъртаха Джоан Роулинг от музей на Хари Потър! Трансексуален уредник не ще авторката заради възгледите й

Английската авторка и „майка“ на Хари Потър този път се нахвърли срещу репортаж на Sky News UK , който описва Скарлет Блейк - 26-годишен трансджендър, който бе представен като “жена” осъдена на доживотен затвор за убийството на бившият служител на BMW Хорхе Мартин Карен Хорхе е примамен от Скарлет край брега на река и умъртвен от съществото от третия пол. Но това не е всичко! Преди това трансът Скарлет е измъчвал и обезглавил беззащитна котка, като според собствените му думи се е вдъхновил от сериала на Netflix “Не се е*авяй с котките”. 

НЕ ОТСТЪПВА: Авторката на книгите за Хари Потър влиза с кеф в затвора. Джоан Роулинг готова да готви зад решетките, но не и да пере

„Това не е жена! Това не са нашите престъпления“, пише Роулинг. „Трансактивистите вече призовават този садистичен човек да бъде затворен в женски затвор“, твърди Роулинг, „статистиките за престъпленията са безполезни, ако сексуалното насилие и нападението са извършени от мъже, класифицирани като жени”, добавя тя и не спира до тук. “Дезинформацията, отклонена от идеологията, не е журналистика”, категорична е Роулинг.

Дж.К. Роулинг разобличи трансджендъри, лобиращи за обезглавяване и изяждане на жени. На митинг на третия пол присъствали и политици от шотландския парламент

Скандалът тръгна от статия на прогресивния вестник “The Guardian”, която представя трансексуалният като жена и не уточни, че това съвсем не е така. Тези писания провокираха и английската журналистка Луиз Тикъл, която повече от две десетилетия е автор на изданието. В дълго писмо до главният редактор Катрин Винер репортерката заяви: „Вече няма да пиша за „Гардиън“, докато вестникът публикува фактите и  спре да подвежда своите читатели. От “The Guardian” отговориха, че Скарлет Блейк е била дефинирана само като "жена" в първоначалната версия на онлайн статията, тъй като е взета директно от новинарска агенция. По-късно беше добавена думата „трансджендър“.

Онлайн битката между Роулинг и ЛГБТК+ активистите продължава от дълго време. Зарди активната си позиция срещу третия пол на Роулинг бяха лепнати етикетите „трансфобска“ и „Терф“ (трансизключваща радикална феминистка), т.е. „радикална феминистка, която дискриминира транссексуалните жени". 

Авторката на "Хари Потър" отново обвинена в дискриминация на транс жените! Писателката създаде организация за помощ на нежния пол, жертви на сексуално насилие

Миналата година известната писателка остро разкритикува решението на шотландски съд да приеме биологично мъжки изнасилвач, който по-късно стана трансжена, в женски затвор, влизайки в конфликт с тогавашния министър-председател в Единбург Никола Стърджън, която в крайна сметка беше принудена да реагира. Сензационното падане на лидера започва именно от този случай и от законопроект (по-късно неодобрен) за лесна смяна на пола, с обикновено самоудостоверяване, от 16-годишна възраст.