0

С лужителите по безопасност на транспорта на САЩ заявиха, че на борда на товарния кораб, който се удари в моста в Балтимор, има 764 тона токсични материали и разкриха някои от данните от черната кутия преди удара.

СТАВА ЯСНО: Разкриха какъв проблем е имал корабът разрушител в Балтимор!

Председателят Дженифър Хоменди се появи по време на пресконференция относно досегашното разследване, заявявайки, че по време на инцидента на борда на кораба е имало 21 членове на екипажа и двама капитани. Освен това Хоменди потвърди, че на борда на кораба има 56 контейнера с опасни материали, които възлизат на 764 тона. Това с предимно корозивни, запалими и някои различни опасни материали, които включват литиево-йонни батерии.

Тъй като разследването все още продължава, служителите не уточниха колко от материалите са попаднали във водата, но Хоменди заяви, че може да се види блясък в пристанището, тъй като някои контейнери „са били пробити“.

Мостът Франсис Скот Кий се срути в река Патапско рано сутринта във вторник, след като контейнеровоз, нает от датска корабна компания, се удари в конструкцията.