0

Б ивш съкилийник на тикнатата от януари миналата година в затвора бразилска футболна звезда Дани Алвес разкри плана му за бягство от правосъдието, съобщи испанската тв TeleCinco.

Журналистката Силвия Аламо е разговаряла със затворника, който вече е на свобода. Бившият ас на Барса и Севиля лично му доверил, когато били заедно зад решетките, как смята да духне.

Впоследствие между двамата настъпил разрив, те се скарали, а доскорошният довереник на Дани Алвес издал намеренията му на шефовете на затвора, според журналистката Силвия Аламо.

Алвес е обвинен за изнасилване на млада жена в  каталунски нощен клуб през ноември 2022 г. Той е в затвора повече от година, като всички опити да бъде измъкнат навън удариха на камък.

Процесът срещу Алвес започна този месец, името на жената, която го даде на съд, се пази в тайна.

Испанската прокуратура иска 9 г. затвор за бразилеца плюс още 10 условно, както и обезщетение от 150 000 евро за жертвата му.

По време на едногодишния му вече престой в затвора преди процеса адвокатите на Дани Алвес на няколко пъти поискаха временно освобождаване, каквото му бе отказано 3 пъти.

Той пледираше, че е дълбоко свързан с Барселона, а намерението му било да докаже невинността си и да изчисти името си.

Въпреки това, липсата на договор за екстрадиция между Испания и Бразилия, както и богатството и възможностите, които то гарантира на Алвес, са създавали реален риск в очите на правосъдието за неговото бягство в родината му.