0

О бвиненият в изнасилване на млада жена в барселонска дискотека бивш ас на Барса и Бразилия Дани Алвес е обречен, става ясно от публикация на „Ас“. Той е зад решетките от януари, но надеждите му претърпяха нов удар след като адвокатът му Кристобал Мартел се отказа да го защитава, заяви пред „Антена 3“ Карлос Куилес.

Мартел, изкусен юрист с блестяща съдебна кариера, специалист в този вид дела, вдигна ръце от клиента си по свое собствено решение. Причината е ясна – той не иска да инкасира загуба в съда, тъй като предвижда, че резултатът няма да е добър за бразилеца.

С наближаването на процеса за предполагаемото сексуално посегателство обратът за Алвес е много неприятен. 

„Има решителна новост, която ме изненада. Можем да кажем ексклузивно, че адвокатът е изоставил клиента си”, започна Карлос Куилес.

На мястото на Мартел застъпва „35-годишна млада жена, експерт по затворническо право“. 

Промяната в решението на адвоката, както обясни Куилес, се дължи на факта, че самият Мартел предполага, че ще загуби делото и следователно разбира, че присъдата ще бъде осъдителна за футболиста. Затова прехвърля защитата му на експерт по затворническо право.

„Той мисли повече за отзвука на присъдата, отколкото за спечелването на самото дело“, разкрива Куилес.

Кристобал Мартел е истинска звезда сред съдебните адвокати в испанското правосъдие, особено в Каталуния.

Именно Мартел беше този, който придружаваше и бившия съотборник на Дани Алвес - Лео Меси, когато бе обвинен в данъчни измами, пак той пое и защитата на Неймар.

Спечелил слава на победител в съдилищата, Мартел не иска върху костюма му да тегне петно от загубата в предстоящия процес срещу Алвес, който се очертава много шумен.