0

К ъщата на военния командир на Хамас Мохамед Дейф, наричан от мнозина новия Осама бин Ладен, в ивицата Газа е ударена от израелски бомби, съобщават палестински източници. 

При ответните удари на израел в дома на Мохамед Дейф в град Хан Юнис са убити неговият баща, брат, деца и други роднини, пише израелският вестник Haaretz. 

Ръководителят на бандите на Ал-Касам Мохамед Дейф, известен още като “Гостът” и “Боецът с девет” живота е оцелял, тъй като сменя местоположението си всеки ден. Близък до Иран и шиитите, той иска да саботира споразумението между Израел и Рияд, което ще укрепи палестинските съперници на Рамала.

РАЗКРИХА ГО! Вижте кой организира и ръководи атаката срещу Израел. Наричат го Новият Бин Ладен, преживял седем опита за убийство, останал без ръце и крака след атентатите (ВИДЕО)

58-годишният Мохамед Дейф, чиято единствена снимка е от 2001 г., остава неуловим за израелските власти. Израел опита да го убие 5 пъти при войната в Газа през 2014 година. От МОСАД бяха убедени, че Дейф е ликвидиран, но той се появи отново. Названието Дейф идва от арабски и означава “гост”, тъй като той спи всяка нощ в различна къща. 

Мохамед Дейф е експерт по балистика, който проектира ракетите, пробили Железния купол над Израел.