0

С ъздателите на “Семейство Симпсън“ за пореден път доказаха, че имат ясновидски способности.

Този път на анимационната комедия, създадена от Мат Грьонинг, предсказала възхода на Vision Pro, силно рекламираните слушалки за виртуална реалност на Apple, които в момента взривяват технологичната сфера.

Това устройство се управлява от очите и жестовете на ръцете, позволявайки на потребителите да се насладят на набор от хиперреалистични VR изживявания, от концерт на Алиша Кийс до носорог, тичащ право към тях.

Въпреки солидната им цена от 3500 долара, очилата на Apple се продават като топъл хляб и вече за закупени около 200 000 бройки.

Vision Pro може да са иновация, но се твърди, че тяхното изобретение е било предсказано от “Семейство Симпсън“ още през 2016 г. В пророческия епизод, озаглавен „Приятели и семейство“, г-н Бърнс наема Мардж, Барт, Лиза и Маги да изиграят неговото семейство във виртуална реалност като пробна версия за нови очила. Впоследствие той пуска джаджата на обществеността и адът започва: Монтаж показва различни герои от Симпсън, носещи натрапчивите очила, докато влизат в стълбове за лампи и падат в шахти.

Както посочиха потребителите на X , тези изображения изглеждаха зловещо подобни на актуалните снимки и видеоклипове на хора, носещи Vision Pros на обществени места.