0

Р оди се жена с две матки. Това е поредното чудо на природата, след като наскоро стана ясно, че има и такава, която по рождение е без вагина, а бебе се появи на белия свят без дупе.

ЛИЧНА ДРАМА: Роди се жена без вагина, направи си я сама! (СНИМКА+ВИДЕО)

РОДИ СЕ БЕБЕ без дупе! (СНИМКИ)

Този път жена от щата Алабама, САЩ, се оказа родена с 2 матки. На всичкото отгоре е успяла да забремени и двете едновременно.

Според лекарите, това е медицински феномен едно на 50 милиона.

Заради зачестилите случаи с подобни аномалии обаче, в социалните мрежи веднага си проправи път конспиративната теория, която набра скорост около COVID-19, че ни пръскат с някакви вещества, разхвърляни от самолети в небето.

32-годишната Келси Хатчър в момента очаква момичета близначки.

Всъщност Келси е родена със заболяването диделфис на матката, известно още като двойна матка. Това й позволило да развие две матки и две шийки - каналът, който свързва матката с вагината. Не е ясно защо това се случва, твърдят експертите.

Тя обаче е била шокирана да научи по време на първия ултразвук, че носи  по едно бебе във всяка матка и това вече е истинският феномен.

Instagram/doubleuhatchlings

Д-р Ричард Дейвис, експерт по високорискова бременност в болницата на Университета на Алабама-Бирмингам, казва пред местните новини WVTM, че двойната матка е рядкост сама по себе си и шансът да имаш близнак във всяка от тях е около едно на 50 милиона . 

„Вероятността да има близнаци във всяка е наистина лудост“, казва той като допълва, че бебетата са на около 34 седмици, а терминът е на Коледа и за двете бебета. 

Instagram/doubleuhatchlings

Повечето жени не знаят, че имат заболяването, докато не бъде открито по време на рутинен преглед на таза или докато се изследват ефекти като повтарящи се спонтанни аборти или силна менструална болка.

Според клиниката в Кливланд, жените с двойна матка са изложени на повишен риск от спонтанен аборт, ранно раждане, цезарово сечение, ниско тегло на бебетата при раждане, ограничение на растежа и деца, родени в седалищно положение - когато бебето е с краката или дъното напред в матката, което може да бъде опасно и да затрудни раждането.

В случая на Келси и двете бебета се развиват нормално, но предизвикателството ще бъде да ги посрещнат на бял свят.  

Д-р Дейвис казва: „Когато г-жа Хатчър започне да ражда, ще трябва да наблюдаваме всяка матка и да видим коя се свива и дали правят почти същото или са различни.“

Матките може да започнат да изпитват контракции по различно време и сестрите могат да се родят с часове, дни или дори седмици. 

Instagram/doubleuhatchlings

„Няма истински експерт, който да знае как да управлява пациент с две матки и две бебета, с по едно във всяка матка.Така че ние наистина разчитаме на нашето основно обучение и нашите основни познания и нормалната физиология на бременността, която разбираме, и го прилагаме в нейния сценарий”, допълва вторият наблюдаващ лекар Швета Пател.

Бъдещата майка се надява да роди и двете бебета по естествен път, но със съпруга й Кейлъб Хатчър са наясно, че може да е необходимо Цезарово сечение в зависимост от това, как се развива бременността. 

Когато близнаците се родят, Келси и нейният съпруг ще имат пет деца на възраст под осем години. 

„Това беше последният ни опит за още едно бебе. Със сигурност сме благодарни за двойната благословия, но това определено ще е краят”, категорична е бъдещата майка.