0

Б ългарката Константина Кунева, позната на гръцката политическа сцена, ще се бори за депутатско място в гръцкия парламент на изборите пред май. Според прогнозите тя има шанс да бъде избрана.

Българката Константина Кунева отново излиза на политическата сцена, написаха в коментар гръцките медии, след като централата на Комунистическата партия обяви, че я включва в листите си за парламентарните избори на 21 май.

Според прогнозите Кунева има реален шанс да влезе като депутат в гръцкия парламент. Ще се бори за доверието на избирателите в Атина. Тя е много популярно лице след един мандат като евродепутат от СИРИЗА.

"Българката Кунева", както всички в Гърция я познават, въпреки че получи и гръцко гражданство, е синдикална активистка, която стана жертва на покушения в резултат на опитите ѝ да защити интересите на  работещите в столичното метро.

Напускането на партия СИРИЗА е следствие от несъгласието ѝ с някои аспекти на партийната политика, но пък нейните възгледи и поведение на политическата сцена безусловно я доближават до Комунистическата партия, написаха в нейна подкрепа в социалните медии, отбелязва БНР.