0

Т рима конгресмени от Демократическата партия в САЩ представиха проектозакон за преименуване на федерален затвор в Маями на името на бившия президент Доналд Тръмп.

ТИ ДА ВИДИШ: Добре дошли на летище "Доналд Тръмп"! (СНИМКИ)

Предложението е на Джери Конъли от Вирджиния, Джаред Московиц от Флорида и Джон Гараменди от Калифорния То е в отговор на предложението на републиканци в Камарата на представителите за преименуване на международното летище Дълес във Вашингтон на името на Тръмп.

Законопроектът на демократите ще преименува Федералната поправителна институция в Маями във Флорида на "Федерална поправителна институция на Доналд Дж. Тръмп". „Когато нашите колеги републиканци внесоха своя законопроект за преименуване на Дълес на Доналд Тръмп, казах, че по-подходящият вариант би бил преименуването на федерален затвор“, каза Конъли в изявление. „Надявам се, че нашите приятели републиканци ще се присъединят към нас, за да отдадем на Доналд Дж. Тръмп единствената чест, която той наистина заслужава“, добави той.

Тръмп е изправен пред няколко федерални наказателни обвинения във Флорида за предполагаемо злоупотреба с класифицирана информация, како и за фалшифициране на документи.