0

З авещанието на легендата на италианското кино Джина Лолобриджида бе отворено пред нотариус след смъртта й на 16 януари.

Според последната воля на актрисата богатството й ще бъде разделено между нейния син Милко Скофич и нейния асистент Андреа Пиацола, с който Лолобриджида имаше емоционална връзка от 2015 година. Близките отношения на Пиацола с изпълнителката дори му спечелиха прякора „кръстника“.

Според адвокатката на Лолобриджида - Франческа Романа Лупои не желае активите, но според последното желание на актрисата с парите той трябва да я популяризира като художник, събирайки нейните творби на изкуството.



„Проектът – обяснява адвокатът на Андреа Пиацола – вече е конкретен, тъй като от 2018 г. е създаден благотворителен тръст на името на Джина Лолобриджида, който ще има за цел именно подобряването на нейния имидж и представянето на нейните произведения на изкуството“.

Междувременно процесът, по който Андреа Пиацола е обвинен в злоупотреба с парите на Джина, продължава. Според обвинението Пациола е целял да открадне 3 милиона евро от активите на актрисата.