0

С ветът не остава спокоен дори по Коледа.

Богохулна сцена на Рождество Христово от един и същи пол разгневи Италия.

Църковен вертеп, който включва две майки на бебето Исус, вместо конвенционалните фигурки на Мария и Йосиф, предизвика гняв сред консервативните католици и политици в Италия.

Сцените на Рождество Христово са популярни в предимно католическата страна, но през последните години все повече са затънали в културни войни, тъй като обществото става все по-светско и мултикултурно.

Свещеникът в църквата „Свети Петър и Павел“ в Капокастело ди Мерколиано, селце в провинция Авелино, на около час път с кола източно от Неапол, защити изображението на раждането на Исус в нея.

Исках да покажа с тази сцена, че семействата вече не са само традиционните“, каза отец Виталиано Дела Сала пред Ройтерс.

„В нашите енории виждаме все повече и повече деца от новите видове семейства, които съществуват и са част от нашето общество, деца на разделени и разведени хора, гей двойки, самотни хора, млади майки.

Обясненията на Дела Сала за постъпката си може да видите ТУК.

Отец Дела Сала, известен в Италия със симпатии към ЛГБТ и левите каузи, казва, че отношението му е в съответствие с това на папа Франциск, който тази седмица, със знаменателно решение, позволи на свещениците да благославят еднополовите двойки.

ДА - ДА, АМА НЕ: Ватиканът с объркана теза за гей сватбите! (СНИМКА)

Как точно ще си разрешат гей ситуациите в Италия, предстои да видим.