0

Н евиждан и нечуван скандал разтърси разтърси кралското семейство на Испания, след като бившия зет на Летисия обяви, че и бил неин любовник, а сексуалтата им афера е продължила и след сватбата и с крал Фелипе. 

Ами ако кръгът около Хуан Карлос стои зад това?, пита британският вестник “Times”, който загатва възможното участие на абдикиралия крал, който живее в изгнание в Абу Даби, в разпространението на слуховете за тайната връзка на Летисия. 

Тази теза подкрепя редакторът на El Mundo Федерико Хименес Лосантос, който е на мнения, че Хуан Карлос и приближениите му са отговорни за появата на скандалната информация за романтични отношения между Летисия и Хайме дел Бурго. Според него тази клеветническа кампания има за цел да злепостави Фелипе. 

Кампанията

„Това е още една организирана кампания срещу Фелипе“, каза Лосантос, цитиран от Times , добавяйки: „Кръговете на Хуан Карлос са тези, които я подклаждат.“ Британският вестник отбелязва, че абдикиралят крал е посрещнал студено Летисия в кралския двор, тъй като не е аристократка и е разведена. А някои поддръжници на Хуан Карлос смятат, че кралицата е упражнява твърде голяма власт над Фелипе и дори е изиграла роля в изпращането на бившия крал в изгнание. 

Туитове 

Хайме дел Бурго, който беше женен за Телма Ортис - сестрата на кралицата до 2016 г., преди дни обяви, че е имал връзка с Летисия, както преди тя да срещне Фелипе, така и след това. 

В поредица от туитове, които по-късно бяха изтрити, дел Бурго, син на известен испански политик, публикува селфи на кралицата, носеща пашмина(ръчно изработен шал от кашмир), придружено от предполагаемо съобщение, което Летисия му е изпратила. "Любов. Нося твоята пашмина. Чувствам се, че си до мен. Грижи се за мен. Защитавай ме. Броя часовете, докато се срещнем отново. Да се ​​обичаме. Да се ​​махнем оттук. Твоя," гласи в туита, който по-късно беше премахнат. 

Спекулациите обаче не спряха дотук! Според слуховете Хайме дел Бурго се оженил за Телма само, за да бъде до любимата Летисия. 

Испанският кралски двор отказва коментар по темата.