0

Т оварният кораб Dali под сингапурски флаг, който причини срутването на моста Francis Scott Key в Балтимор, е бил замесен в друга катастрофа преди по-малко от десетилетие.

НОВА ОПАСНОСТ: Корабът, ударил мост в Балтимор, бил тъпкан с токсични материали

Видео, което се разпространи в социалните мрежи, показва как Dali се блъска кей в Антверпен, Белгия през 2016 г. Плавателният съд е построен година по-рано. Според VesselFinder, който проследява кораби по света, разследване на инцидента от 2016 г. установи, че вината е на капитана на коритото. При инцидента няма пострадали или замърсяване на водата.

 

 

Що се отнася до катастрофата при срутването на моста в Балтимор, Synergy Marine Group, която управлява Dali, каза, че капитанът и екипажът на кораба са индийци. Бреговата охрана на САЩ каза в сряда, че корабът е бил подложен на „рутинна поддръжка на двигателя“ в пристанището, преди да загуби захранване.

Инспекция на Dali миналия юни в пристанище в Чили установи проблем със „задвижването и спомагателните машини“ на кораба, според Equasis, информационна система за корабоплаване.