1

П лъхове щурмували районно управление и се напушили от държаните веществени доказателства в сградата.

„Плъховете са изяли конфискуваната марихуана, всички са се надрусани“, каза полицейският началник Ан Къркпатрик пред членовете на градския съвет на Ню Орлиънс.

В Париж заобичаха плъховете, искат да живеят с тях

По думите ѝ служителите на реда дори открили изпражнения от плъхове по бюрата си.

Полицейското управление не е дало повече информация за това как са разбрали, че марихуаната е изядена и как се е стигнало до унищожаването на веществените доказателства.  

Според полицейския началник една от причините е, че сградата е много стара и в нея са се заселили най-различни напасти, както плъховете, така и хлебарки, а сградата е хванала и много сериозен мухъл. В тази връзка са предприети действия за преместване на отдела в нова сграда. Това е и ​притет на шефа на полицията на Ню Орлиънс, откакто тя встъпи в длъжност през октомври.

УЖАСЯВАЩА НАХОДКА! Откриха бебе, наядено от плъхове!

По думите ѝ служителите в районното били подложени на индиректи атака от страна на плъховете, които изяждали кабелите на климатиците и асансьорите, като по този начин ги повреждали. Според нея условията в РПУ-то били деморализиращи за персонала, а също така отблъсквали и потенциалните новобранци.

„Нечистотата е извън класациите“, каза Къркпатрик, добавяйки, че не е по вина на санитарния персонал на отдела. „Те заслужават награда за това, че се опитват да изчистят това, което е непочистимо“, посочи тя.

Градският съвет обмисля предложение да похарчи 7,6 милиона долара за 10-годишен лизинг за временно преместване на полицейския щаб.

НАПАСТ: Плъхове налазиха „Местая“!

Според специалисти ситуацията с плъховете не е необичайна, защото животните са всеядни. А афекта от изядената марихуана би бил като при човек, защото биологията им наподобявала нашата.