0

У бийството на журналистката Дария Дугина е подготвено от украинските специални служби, изпълнителката е украинската гражданка Наталия Вовк, която, след престъплението, е избягала в Естония. Това съобщиха за пред ТАСС от Федералната служба за сигурност на Руската федерация.

„В резултат на оперативно-издирвателните действия, Федералната служба за сигурност разкри убийството на руската журналистка Дария Дугина, родена през 1992 г. Престъплението е подготвено и извършено от украинските специални служби", а извършителят му е украинската гражданка Вовк Наталия Павловна, родена през 1979 г.“, се казва в офицалното съобщение.

Вовк пристигна в Русия на 23 юли 2022 г., заедно с дъщеря си. В деня на убийството Вовк и дъщеря й са били на литературно-музикалния фестивал "Традиция", където Дугина е присъствала като почетен гост", казаха от ФСБ.

Дария Дугина, дъщеря на философа Александър Дугин, загина, след като колата, която управляваше беше взривена. Киев отреича да има нещо общо с атентата.

Службата твърди още, че за да организират убийството на Дугина и да получат информация за начина й на живот, Вовк и дъщеря й са наели апартамент в Москва в къщата, където е живяла починалата. Те са използвали автомобил "Мини Купър", за да следят Дугина. В същото време при влизане в Русия са използвани номерата на Донецката народна република, в Москва - казахстански номера, а при излизане на Русия – украински.