0

В Бразилия на 127-годишна възраст почина вероятно най-старият жител на Земята, според DM.

Според местната служба по вписванията той е роден през 1895 г. Хосе се грижеше за животни и живееше в провинцията, предпочитайки местните органични продукти и традиционната кухня.

Съобщава се, че "най-възрастният мъж в света", който "обичаше да пийне малко", е починал в Бразилия на 127-годишна възраст.

Хосе Паулино Гомес е роден преди първите абитуриентски балове, първия мач по ръгби и откриването на рентгеновите лъчи.

Той почина в дома си в селското Корего до Кафе в западната част на страната в петък, само дни преди 128-ия си рожден ден.

Хосе е роден на 4 август 1895 г., според свидетелството му за брак от 1917 г., според местните медии. Уилиям Хосе Родригес де Соуса, правен съветник в службата по вписванията в близката Педра Бонита, каза: „Според записите той се е оженил на 22. Предполага се, че той наистина е роден преди 1900 г. Мъжете рядко се женят на 17.“ Ако това е вярно, Хосе е бил най-старият човек в света.

Настоящата рекордьорка според Книгата на рекордите на Гинес е 115-годишната испанка.

Внучката на Хосе Елиане Ферейра каза пред местните медии: „Тук, в провинцията, хората обикновено се регистрират, когато остареят. Има няколко случая с неправилна документация. Но документите му показват, че той е по-млад, отколкото всъщност е.

Тук живее жена, която е 98. Тя казва, че го е познавала, когато е бил просто момче. Тогава искахме да разберем възрастта му и отидохме в службата по вписванията. Той определено беше на повече от 100 години, поне на 110.

Хосе цял живот се занимава с животни. Той беше вдовец. Остави след себе си седем деца, 25 внуци, 42 правнуци и 11 пра-правнуци.

Елиан казва: „Той беше много прост, много скромен. Не харесваше нищо индустриално, само селски неща, естествени. Отглеждаше кокошки, прасета... цялата му храна беше местна, отгледана тук. И винаги обичаше да пие малко."

Друга внучка, Фабиола Оливейра, каза пред местните медии: "Той спря да язди преди четири години. Беше в леглото около месец. Той остави след себе си много истории и спомени за всички нас." Според семейството причината за смъртта на Хосе е полиорганна недостатъчност, вероятно поради напреднала възраст.

Той беше погребан в гробището "Corrego dos Fialos" в Педра Бонита в събота. Не е ясно дали Книгата на рекордите на Гинес ще го вземе предвид.