0

Ф ани Уилис, окръжният прокурор, който обвини Доналд Тръмп в опит за подмяна на резултати от президентските избори през 2020 г. в Джорджия, най-накрая призна, че е имала "лични отношения" с обвинителя, на когото е поверила разследването срещу бившия обитател на Белия дом. Уилис обаче твърди, че това не е достатъчно, за да бъде отстранена от бъдещ процес, по който обвиняеми са Тръмп и още петнадесет души. 

Признаването идва месец, след като стана известна „неправилна и тайна връзка“ между нея и Нейтън Дж. Уейд - прокурорът, с чиято кантора Уилис е възложила разследването с договор на стойност стотици хиляди долари. Уилис отрече да се е облагодетелствала от тези пари и обясни, че романсът между нея й Уейд е започнал, след като той вече е бил нает. 

В РАЗГАРА НА ИЗБОРИТЕ: Едно от делата срещу Тръмп може да се гледа чак догодина

Случаят обаче предизвиква множество въпроси и компрометира солидността на събраните доказателства по процеса, който цели да постигне присъда срещу Тръмп, който е обвинен, че се е опитал да се провъзгласи за победител на вота в Джорджия. 

Историята излезе наяве, след като Майкъл Роман, който е подсъдим заедно с Тръмп, подаде жалба в съда, в която заяви, че освен, че Фани Уилямс има връзка с Нейтън Уейд, прокурорката се е възползвала от държавните пари, преведени на кантората на любовника си, за да ходи по скъпи почивки и луксозни круизи. 

Уейд отхвърли обвиненията, но мистерията за началото на връзката остава. Според жалбата, подадена от Роман, окръжният прокурор на окръг Фултън е наела Уейд през ноември 2021 година, но прокурорът заявява, че е познавал Уилис от 2029 г. и е станал нейно гадже една през 2022 година. 

Рудолф Джулиани: От Адвокат на Америка до амбулантен търговец! Героят на Ню Йорк и борец срещу мафията влезе в собствения си капан. Доналд Тръмп завлече верния си юрист до дъното

Доказателство, че аферата е започнала по-рано, не е намерено, но бившата съпруга на Уейд е предоставила разписки от кредитни карти, показващи, че адвокатът е закупил самолетни билети за себе си и Уилис, след като е започнал работа за екипа на прокуратурата. 

Разписките показват полети от Атланта до Сан Франциско, закупени на 25 април 2023 г., и един от Атланта до Маями на 4 октомври 2022 г. Самата Уилис също е закупила самолетни билети за двойката до Маями.

Самата Уилис в интервю за New York Times разкри, че преди две е наела Уейд, защото го познава от известно време и му има доверие. Какво означава това? Всичко и нищо. Сега обаче Доналд Тръмп има оръжие, с което да саботира делото. Окръжната прокурорка на Джорджия отдава поиска изслушванията да започнат през август, но за тях все няма определена дата.