0

М емориал на Матю Пери пред апартамента на филма "Приятели" в Ню Йорк расте с бързи темпове, докато фенове оставят цветя и искрена почит към покойната звезда след шокиращата му смърт на 54-годишна

възраст, предават световните медии.

ТЪЖНО: Напусна ни любима звезда от хитовия сериал "Приятели"

Купища цветя и писъмца с обич окичват пространството пред сградата, използвана в емблематичния ситком,

Звездата от „Приятели“ беше намерена безпомощна а в хидромасажна вана в дома му в Пасифик Палисейдс в събота. Съдебната медицинска служба на окръг  Лос Анджелис уточнява, че продължава разследването на причината за смъртта му.

Междувременно, десетки опечалени поставиха цветя, прочувствени бележки и цитати от легендарния герой на Пери Чандлър Бинг пред сградата „Приятели“ в Уест Вилидж в Ню Йорк.

На бележките феновете пишат: „Благодарим ви, че винаги ни карате да се смеем“ и „Приятели” е моето любимо шоу, благодаря за смеха, ще ни липсваш, човече!”

„Ти си толкова обичан и ще липсваш на поколения. Благодарим ви, че сте наш приятел”.

Докато хората отдават почит на своя рано отишъл си любимец, от полицията излизат със съобщението, че Матю Пери е имал предписани лекарства, включително антидепресанти и хапчета против тревожност в дома си по време на своята смъртта, но не и незаконни медикаменти..

Имал е и лекарства срещу ХОББ, което означава хронична обструктивна белодробна болест, като медикаментите, намерени в дома на Пери, обикновено се използват за хора с емфизем или хроничен бронхит.

Пери беше пушач и също се бореше със зависимостта си към алкохола, както и към опиатите, но твърдеше, че е бил чист малко преди смъртта си от удавяне. 

Пери искаше да бъде запомнен с това, че помага на други зависими.

Актьорът сподели желанието си в интервю от ноември 2022 г., което се появи отново след шокиращата му смърт.

Матю също разкри тогава и че е написал театрална пиеса за своите битки със зависимостта.

Той добавя: „Написах и моята пиеса „Краят на копнежа“, която е лично послание към света, преувеличена форма на мен като пияница”.