0

С ъпругата на покойния руски опозиционер Алексей Навални - Юлия Навалная благодари на хилядите хора, които с часове се редиха на опашка, за да посетят гроба на съпруга ѝ.

"Много хора се чудят защо Алексей се е борил толкова упорито и никога не се е предал - заради вас. За красивите, смели и честни хора, които сега чакат на безкрайна опашка, за да се сбогуват с него. Благодаря ви. Това е истинската народна любов”, написа вдовицата в социалната мрежа X.

В ПОСЛЕДНИЯ МУ ПЪТ: Юлия Навалная не присъства на погребението на Алексей

Припомняме, че хиляди поддръжници на Навални се събраха в московския квартал „Марино” в деня на погребението му, за да отдадат почитта си към най-известния руски опозиционен лидер, който почина в арктическа наказателна колония на 16 февруари на 47-годишна възраст.

Въпреки предупрежденията на говорителя на президента Владимир Путин да не се провеждат неразрешени митинги, мнозина скандираха името на Навални и носеха лозунги като "Путин е убиец" и "Не на войната".

Юлия Навалная обвини Путин, че е поръчал убийството на съпруга ѝ. Екипът на Навални заяви, че планира да проведе разследване и да публикува имената на отговорните лица. Кремъл отрича да е замесен и отказва да коментира темата. Поддръжниците на Навални твърдят, че в смъртния акт е посочено, че той е починал от естествена смърт, което те отказват да приемат.