0

П ри засилени мерки за сигурност погребват Алексей Навални в Москва. Множество хора се събраха, за да изпратят руския опозиционер в последния му път. На поклонението бяха родителите на отявления критик на Владимир Путин. Липсваше обаче съпругата на Навални – Юлия, което породи въпроси къде е тя?

За Юлия Навалная е известно, че през последните няколко години живее извън Русия. През лятото на миналата година руската държавна телевизия RT, позовавайки се на източници от правоохранителните органи, съобщи, че тя ще бъде арестувана, ако някога се опита да влезе отново в страната, припомня Radio Free Europe.

ПОСЛЕДНО СБОГОМ: Стотици на опашка, за да се простят с Алексей Навални! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Навалная е била арестувана многократно по време на протести, свързани със съпруга ѝ и неговата активистка дейност, пише БТА. Тя е била задържана два пъти през януари 2021 г. и на митинги в Москва, проведени в подкрепа на Навални, след като той беше вкаран в затвора при завръщането си в Русия.

След смъртта на опозиционера, Навалная се закле да продължи борбата на починалия си съпруг за „свободна Русия” и призова поддръжниците си да се противопоставят на президента Владимир Путин с по-голяма ярост от всякога.