0

В Саудитска Арабия започна кампания за наказанието, включително и депортиране на звездата на Ал Насър Кристиано Роналдо за непристоен жест към публиката след загубата от Ал Хилал (0:2) във вторник.

В социалните мрежи вече валят предложения за депортирането му след като той се хвана демонстративно за гениталиите на излизане от терена в отговор на подигравателни скандирания „Меси! Меси!“ на феновете на домакините.

А адвокатът Нуф бин Ахмед отиде още по-далеч, като обяви в Туитър, че ще подаде жалба в саудитската прокуратура срещу португалеца, когото обвини в извършване на престъпно непристойно поведение на обществено място.

„Смята се за престъпление на обществено опозоряване и е едно от престъпленията, което включва арест и депортиране, ако е извършено от чужденец“, каза адвокатът, специализиращ в международното право, който публикува и видеото с жеста на Роналдо.

Действието на Кристиано бе обсъждано цели няколко часа в  "Action ya Dawri", най-популярната спортна програма в Саудитска Арабия.

Според източници на Ал Насър, консултирани от коментатора на програмата Мохамед ал Анзи, португалецът бил хванал с дясната си ръка своите гениталии защото уж „е получил удар по време на мача" на това място.

Други саудитски спортни журналисти бяха по-строги към петкратния носител на Златната топка, като Озман Абу Бакр, който описа действието като „неморален и груб жест срещу зрителите“ и посочи, че Футболната федерация на Саудитска Арабия трябва да прекрати договора на CR7.

Скандалът тръгна след мача между Ал Насър, в който играе Роналдо, и Ал Хилал, който уж е представил мултимилионна оферта да привлече Лео Меси през следващия сезон (говори се за 400 милиона евро).

Ал Хилал спечели мача с 2:0 с два гола от дузпа на нигерийския ветеран Одион Игало.

Трите Хикса предлага договор на Роналдо! Вижте с какво изпълнение Кристиано си заслужи място на Кечмания! (ВИДЕО)